19.1.2016

Väriä vaatekaappiin

Lauantaina Lissabonissa oli Feira das Almas - Black January -kirpparitapahtuma. Tapahtuma sijoittui itselleni tuntemattomaan osaan Lissabonia, ja kun kävelin ränsistyneitä katuja huumeluolaa muistuttavaan paikkaan, saatoin hetken miettiä, että olenkohan eksynyt väärään osoitteeseen. Mutta ei! Yhden oven takaa löytyi kuin löytyikin valtava väkimassa ja jostain väkimassan seasta oli mahdollista myös (kyynärpäätaktiikalla jälleen) päästä käsiksi kiinnostavaan tavarapaljouteen.

Tuotteiden hintaraja oli 20 euroa, joten kaikki mitä myynnissä oli, oli periaatteessa myös ostettavissa. Tuotteita oli esillä laidasta laitaan. "Street fashion / jewelry / vintage / second hand / home decor / art & illustration / books / culture / cosmetics / portuguese handmade / bargains / music / workshops / & more", kuten tapahtuman Facebook-sivulla lueteltiin. Itse tartuin tällä kertaa vaatteisiin ja asusteisiin, vaikka silmät kiinnittyivät myös persoonallisiin tauluihin ja hauskoihin muistikirjoihin. Muun muassa laadukasta paikallista käsityötä oli esillä mielin määrin. 














Kun kotona mallailin värikkäitä ostoksiani mustantäyteistä vaatevuortani vasten, aloin miettiä, että mitähän tulin tehneeksi. Etenkin tuo vaaleanpunainen flamingo-paita ja vaaleanpunaiset shortsit tuntuvat itselleni aika ylilyönneiltä. Aivan älyttömän kauniita kuoseja, mutta vaativat vielä aika paljonkin silmiltä totuttelua. Pakko näitä kai kuitenkin on opetella rakastamaan, etenkin kun tulin vieneeksi mukanani myös muutaman uniikin kappaleen.

Tällaiset kirpparitapahtumat ja kirppikset ylipäätänsä ovat kyllä aivan omia lemppareitani. Juuri sellaisia paikkoja, joissa voi rikkoa vähän rajojaan ja leikitellä ostoksilla, kun jälkeenpäin ei tarvitse ainakaan hintojen takia itkeä.

Lähestyvä kevätkö laittaa pistämään vaatekaapitkin uusiksi? 

Vai alanko vain näyttää päivä päivältä enemmän tältä kaupungilta? Kohta minua ei varmaankaan erota Lissabonin vaaleanpunaisista seinistä. 

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti