14.1.2016

Turistivisiitti São Jorgen linnaan


Lauantai oli vasta toinen kerta täällä oloni aikana, kun tein selkeän turistivierailun. Kohteena oli Castelo de São Jorge eli Pyhän Yrjön linna. Linna sijaitsee kukkulan päällä, joten sieltä käsin hahmottaa loistavasti koko kaupungin. Ja saa nauttia upeista näköaloista.

Kuulemma aikaisemmin linnaan on ollut vapaa sisäänpääsy. Nykyään turistit joutuvat kuitenkin maksamaan sisäänpääsystä, joten väkimäärä on vähentynyt ja tunnelma ilmeisesti muuttunut muun muassa piknik-vierailijoiden kaikottua.









Tuhat vuotta vanha linna on historiansa aikana toiminut niin muslimien ja kristittyjen välisten kamppailujen taistelukenttänä, kuninkaallisten asuinsijana kuin kaupungin suojanakin. 












Täytyy myöntää, että linnasta avautuvat mahtavat näkymät yli kaupungin kiinnostivat itseäni kuitenkin aika paljon enemmän kuin linnan historia. Varmasti kaupungin parhaita näköalapaikkoja. Tänne ohjeistaisin turistin, mutta itse tuskin palaan toista kertaa. Niin paljon linna ei tarjonnut ihmeteltävää ja tästä kaupungista näköalapaikat eivät lopu kesken. 


Jep, oli tuulinen päivä. Muutaman kerran pelkäsin, että lennän linnan muurien yli ja selfie-yritykset olivat katastrofi. Tässä kuvassa olen jo luovuttanut, mutta joskus luovuttaminenkin näköjään kannattaa, sillä tässä vaiheessa huvittunut japanilaisturisti ymmärsi jo tulla apuun. Siis hommahan oli ihan hallussa, mutta kiitos nyt kuitenkin. 






Täällä elämä on palannut takaisin rutiineihinsa. Päivät menevät pitkälti kotona Crisun, pyykkikorin ja tietokoneen kanssa vuorotellen hengaillen. Viikonlopuille on varmaan pakko alkaa suunnitella tarkempaa ohjelmaa, kun eipä niitä nyt niin kovin huimasti ole enää jäljellä. Tarkoituksena olisi tehdä visiitti ainakin Porton kaupunkiin ja Algarveen eli etelärannikolle.  

Viime viikolla luulin pariinkin otteeseen, että tornado nielaisee tämän talon, kun tuulenpuuskat tuntuivat tulevan savupiipusta sisään. Ilma oli yhtä myrskyä ja sisällä oli joka päivä jäätävän kylmä. Eilen kävin kaupassa huppari päällä ja meinasin sulaa auringonpaisteeseen.

Tämä viikko ollaan elelty Crisun kanssa kahdestaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että eräs on saanut opetella ala-asteen kertolaskutavat uudelleen, Netflixistä on suurkulutettu IT Crowdia ja keittiössä on kokeiltu yhtä sun toista kokkausviritelmää. Hauska viikko siis.

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti