4.12.2015

Kurkistus satumaiseen Sintraan





En ole koskaan osannut vastata kysymykseen kaupunki vai maaseutu. Molemmissa on niin paljon asioita, joista pidän. Kaupungeissa kaunista arkkitehtuuria. Paljon ihmisten luomaa kauneutta. Kaikkea kaikkialla ja lähellä. Mutta maaseudulla on luonto. On tilaa hengittää. Ja aina löytyy kolo, jonne kukaan muu ei löydä.




Muutama viikko sitten koettu Sintra oli sekä kaupunkia että luontoa. Ja minä olin luonnollisesti aivan myyty. Tällaiseen paikkaan voisin tuntea kuuluvani, ajattelin. 








Mieletön määrä kauneutta ja yllätyksiä kätkettynä yhteen kaupunkiin. Ja ilmeisesti vain murto-osan ehdin vasta näkemään.










Portugalin kuninkaallisten aikoinaan asuttama Sintra on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Suositun turistikohteen siitä tekevät muun muassa värikäs Palacio da Pena (tämän näen ikkunastani), Castelo dos Mouros, Palacio Nacional ja Sintra-Cascais luonnonpuisto. Itse en ensimmäisellä Sintra-vierailullani ehtinyt tutustua vielä näihin varsinaisiin nähtävyyksiin, vaan kiertelin itse kaupunkia, joka myöskin oli ihastuttava. 

Sintra sijaitsee vajaan 30 kilometrin päässä Lissabonista, ja meiltä sinne on matkaa vielä puolet vähemmän. Sintrakin kuuluu siis niihin paikkoihin, joissa tulen vierailemaan useamminkin kuin kerran. 






Maailma on kyllä täynnä niin uskomattoman upeita paikkoja. 
Sellaisiakin, joiden luuli kuuluvan ainoastaan satuihin.

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti